Skip to main content

GM van der Heijden Hoveniers

20221116-121633gm-hoveniers

Afspraak is afspraak.

Na een dag werken in temperaturen van boven de dertig graden nemen Geoffrey en Michael van der Heijden even pauze. ''Het is me het zonnetje wel, zeg. En vooral die droogte. Dat is slecht voor de planten. Als we eenmaal bezig zijn dan werken we gewoon lekker verder, hoor. Maar dan moeten we 's avonds wel even bijkomen'', lachen de broers. ''Wij hebben een prachtig vak en we genieten er elke dag van.'' GM van der Heijden Hoveniers gevestigd aan de Grote Hassel 2 in de Lage Mierde, is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf. ''Onlangs hebben we een grote bedrijfshal in gebruik genomen. Fijn om alles bij de hand te hebben''.

Geoffrey: "Onze klanten bevinden zich in de driehoek Tilburg, Reusel-De Mierden en Eindhoven. Wij zeggen wel eens 'onze bus rijdt 45 minuten en dan hapert hij'. Verder van 45 minuten rijden we niet. Het is vooral de mond-tot-mondreclame die het doet voor ons. Kwaliteit en vakmanschap zijn de kernwaarden van ons hoveniersbedrijf. Het werk moet gebeuren zoals het afgesproken is. Als we 's avonds terugkomen dan spreken we de dag door en zetten we alles klaar voor de volgende dag.

'Familie' bedrijf.

GM van der Heijden Hoveniers telt nu zeven medewerkers. ''Dan moet je ons wel meetellen, he'', lacht Michael. ''Wij werken altijd mee, zijn zo dicht bij de klanten en willen dat alles wat we doen – ontwerp, aanleg of onderhoud – nauwgezet gebeurt.

Martijn werkt al vijftien jaar bij ons, Seppe pas twee jaar. Mijn zoon Devan, 18 jaar, wekt inmiddels ook in de zaak; vier dagen per week en een dag naar school. Toen hij acht jaar was hielp hij al mee en reed al jong op een graafmachine. Mijn echtgenote Patricia maakt afspraken en regelt de administratie en het factureren'', verteld Geoffrey trots. ''Fijn dat we ook vakantiekrachten hebben en een vaste zzp'er. Voor specialistisch werk hebben we vaste mensen waar we op kunnen rekenen: denk aan grondwerk verrichten, stroom aanleggen, bomen snoeien/verwijderen of plunge pools (dé nieuwe trend) die geïnstalleerd moeten worden. Je kunt ons toch wel een familiebedrijf noemen. We vormen een hecht team, weten wat we aan elkaar hebben en kunnen snel schakelen'', aldus Michael.

Ontwerp - aanleg - onderhoud.

Michael: ''Wij nemen iedere aanvraag serieus. Het doet ons net zoveel plezier om het onderhoud in een kleine tuin te doen als de aanleg van een groenvoorziening bij een bedrijf. Wij gaan voor iedere opdracht eerst naar onze opdrachtgever toe; hebben een gesprek en brengen dan een offerte uit. En bij ons is een afspraak ook echt een afspraak. Wij oefenen ons vak op duurzame wijze uit. We hebben al jaren geleden alle bestrijdingsmiddelen de deur uit gedaan en zijn bijvoorbeeld op zoek gegaan naar het meest ideale, natuurlijk bestrijdingsmiddel voor op de bestrating. Dat blijkt stoom en borstelen te zijn. Je ziet ook steeds meer dat met speciaal voegsel de voegen in de bestrating 'onkruid werend' gemaakt worden''.

Innovatie.

''We blijven innoveren. We zien dat de tuinen steeds luxer worden. Bijvoorbeeld keramische tegels gecombineerd met gebakken stenen, domotica in de tuin en de eerdergenoemde plunge pool (een klein buitenbad om na het werk even lekker in te chillen). En wat de droogte betreft een tip: extra verticuteren, bemesten en doorzaaien en het gazon staat er weer mooi bij.''