Skip to main content

Boomverzorging


Een extra tuinservice van GM van der Heijden Hoveniers is de boomverzorging. Zij werken hiervoor samen met gecertificeerde boomverzorgers, ook wel ‘treeworkers’ genoemd.

Deze boomverzorgers klimmen letterlijk de boom in met spikes en/of touw. Ze snoeien de boom en verwijderen dode takken.

Ook als uw boom ziek is, weten de boomverzorgers al bij een eerste inspectie wat er precies aan de hand is.

Deze boomverzorgers zijn onderdeel van het vaste team van GM van der Heijden Hoveniers. Zij assisteren bij de boomverzorging c.q. het tuinonderhoud in zijn algemeen, en helpen o.a. bij het bomen kappen, snoeien, verplaatsen en rooien. Met deze boomverzorgers bent u ervan verzekerd dat uw bomen professioneel behandeld worden en dat u na deze werkzaamheden weer een strakke tuin heeft.

Boomverzorging op vraag

U kunt hoveniers Van der Heijden altijd bellen als uw boom verzorgd moet worden of als u een probleem met uw boom heeft in uw tuin. Er kan bijvoorbeeld een boomtak afsterven, de boom kan een belemmering gaan vormen of de top van de boom is kapot. Als u belt, komen de hoveniers altijd langs en maken ter plekke een inschatting. Zij leggen u uit wat er moet gebeuren.

Monumentale bomen

Ook monumentale bomen kunnen hoveniers Van der Heijden voorzien van boomverzorging. Zij werken met boomverzorgers c.q. ‘treeworkers’ met de juiste papieren om deze bomen te verzorgen. Bij monumentale bomen dient u zichzelf te houden aan bepaalde richtlijnen. U mag een monumentale boom niet zomaar (laten) kortwieken. Een monumentale boom mag maar voor een bepaald percentage gesnoeid worden. Dit geldt ook voor de hoeveelheid dode takken die uit een monumentale boom wordt verwijderd. GM van der Heijden Hoveniers werkt met de juiste mensen voor deze vorm van boomverzorging.

Stormschade

Is uw boom omgewaaid door storm? Dan zijn hoveniers Van der Heijden, na uw telefoontje, zo spoedig mogelijk ter plaatse. Zij lossen de ongewenste tuinsituatie dan zo snel mogelijk op. Stormschade kunt u overigens beperken door uw tuin goed te laten onderhouden.

Waarom kunt u het beste boomverzorging uitbesteden?

Het is gevaarlijk werk. Boomverzorging gaat niet over een klein leiboompje snoeien. Het gaat vaak om grote bomen van 10 tot 40 meter hoog. Het is gevaarlijk om de ladder tegen een boom aan te zetten en lukraak te gaan zagen. De betreffende tak gaat alle kanten op en u staat onstabiel op een ladder.

Een professioneel boomverzorger c.q. ‘treeworker’ staat volledig gezekerd in een boom. Hij gooit zijn touw in de boom, klimt erin en als hij van een tak afvalt, blijft hij hangen dankzij zijn zekering systeem. Valt u van een tak af, dan ligt u op de grond en vanaf die hoogte is een val levensgevaarlijk.

Daarnaast loopt u ook het risico dat u per ongeluk schade berokkent aan bijvoorbeeld uw huis, de buren of uw vijver, doordat een afgezaagde tak toch niet op de plek valt, waar u deze had bedoeld. Dat zijn te grote risico’s.

Het snoeien van een boom mag ook niet zomaar. Bepaalde bomen ‘lekken’, die mogen alleen in bepaalde tijden gesnoeid worden. Enig verstand van zaken is vereist bij boomverzorging.

Meer informatie

GM van der Heijden Hoveniers
Grote Hassel 2 
5094 AC Lage Mierde
Tel: 013 - 509 3437
Mobiel: 06 - 27 355 503
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij GM van der Heijden Hoveniers heeft u als klant geen nummer, maar een naam!