Skip to main content

Kunstgras


Een fijn product voor mensen die weinig tijd hebben met een schaduwrijke tuin: kunstgras. Kunstgras is ideaal voor bijvoorbeeld een kleine tuin, op het balkon of in een daktuintje. Maar zeker ook voor mensen die veel weg zijn en geen zin hebben om elk jaar onderhoud aan het gazon in hun tuin te plegen. Het is eigenlijk een hele simpele oplossing en sommige mensen vinden het fijn dat ze niets aan hun gras c.q. gazon hoeven te doen. Kunstgras wordt bij particulieren vooral gelegd in de tuin, op het dakterras, maar ook apart in de tuin als een persoonlijke putting green om te kunnen oefenen met golven.

Kunstgras, niet alleen voor uw tuin, maar ook voor sportvelden en bedrijven

GM van der Heijden Hoveniers maakt naast tuinen ook sportvelden van kunstgras. Dan spreek je natuurlijk over een veel groter oppervlak. Het kunstgras dient dan vooral geschikt te zijn voor intensief gebruik, bijvoorbeeld een hockeyveld of voetbalveld. Een hockeyveld heeft overigens weer een ander type kunstgras als het kunstgras van een voetbalveld. Daarnaast kunt u kunstgras ook laten leggen als groenvoorziening rondom uw bedrijfspand. Er zijn wel degelijk verschillende typen c.q. grassoorten kunstgras. Het ene is grover en het andere kunstgras is dichter van structuur. De ene keer strooi je er zand in, de andere keer absoluut niet.

Sier kunstgras

Sier kunstgras in een tuin of groenvoorziening dient qua aanblik, beleving en gevoel zo dicht mogelijk bij echt gras komen. Daarom zit er een laagje mos in en tevens een tint kleurverschil. Als dit sier kunstgras gelegd is, ziet u 9 van de 10 keer niet meer het verschil tussen kunst- en echt gras.

Kwaliteitsverschil in kunstgras

In de afgelopen 10 jaar is de vraag naar kunstgras flink gegroeid. De markt stabiliseert zich nu. Er is wel degelijk merkverschil op het gebied van kunstgras: Nederlandse en Amerikaanse merken zijn goed. Chinese merken, vaak goedkoper, zijn kwalitatief een stuk minder. Voor de kwaliteit van kunstgras kunt u het beste in zee gaan met een merk wat kwalitatief hoog aangeschreven staat. Hoveniers Van der Heijden hebben hun eigen toeleveranciers op het gebied van kunstgras, welke alleen met hoogwaardige kunstgras producten werken. Zo werken zij o.a. nauw samen met een plaatselijke, wat kleinere toeleverancier van kunstgrasvelden en deze levert alleen maar kunstgras van A-kwaliteit. Dit bedrijf heeft tevens een showtuin met allerlei soorten kunstgras. Dus als u bij het product kunstgras geen beleving heeft, dan gaan hoveniers Van der Heijden graag samen met u naar het betreffende bedrijf toe om te kijken en een weloverwogen keuze te maken.

Meer informatie

GM van der Heijden Hoveniers
Grote Hassel 2 
5094 AC Lage Mierde
Tel: 013 - 509 3437
Mobiel: 06 - 27 355 503
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welke klant u ook bent, GM van der Heijden Hoveniers ziet uw tuin altijd als haar tuin.
Zij halen het maximale uit uw tuin!