Skip to main content

Wat is het proces van tuinaanleg?

Werkzaamheden bij tuinaanleg

Tuinaanleg


Zodra het ontwerp van uw tuin gereed is, wordt er een planning gemaakt voor de aanleg van uw tuin. Na uw goedkeuring wordt er een datum gepland voor het startmoment van de tuinaanleg.

GM van der Heijden Hoveniers werkt tuinprojecten een voor een af. Zo houden zij het overzicht en vindt er zo weinig mogelijk oponthoud plaats bij de aanleg van uw tuin.

GM van der Heijden Hoveniers neemt eerst met u de te nemen stappen van tuinaanleg door. Elke klant vindt dit een spannend proces, want er wordt op de start dag allerlei tuinmateriaal en -gereedschap geleverd en bij de tuin klaargezet.
Allereerst wordt de tuin leeggehaald. Daarna volgen er verschillende werkzaamheden in de tuin. Het kan zijn dat gedurende het proces van tuinaanleg behoefte is aan kleine wijzigingen, waardoor uw tuin nog mooier tot zijn recht komt. Deze wijzigingen worden altijd van tevoren met u besproken. Indien uw tuin daarom vraagt, wordt er bijgestuurd.
De kracht van GM van der Heijden Hoveniers zit hem in het feit dat ze steeds kritisch naar uw tuin blijft kijken.

Een hovenier heeft steeds een vaste volgorde van werken op het gebied van tuinaanleg. Eerst wordt er zand aangevoerd en vindt er grondwerk plaats. Vervolgens wordt het straatwerk geleverd, gaat de beregening in de grond en wordt het straatwerk gelegd. Alles voor de tuin wat in de grond moet, wordt als eerste gedaan. Alles wat bovenop de tuin komt, gebeurt als tweede.

Na het straatwerk volgen de details, zoals: hekwerk, vijver, schuur(tje), overkapping etc. Hoveniers Van der Heijden werken in ‘lagen’. Op papier wordt de tuin ook in lagen getekend. In de tuin komen deze ‘lagen’ terug.

Een hovenier gaat eerst de grond in: u ziet nog niets gebeuren, behalve dat u een bult zand ziet en deze is na het vlak trekken van het grondwerk weer weg. Er is dan al veel gebeurd. De grond in de tuin ligt dan op de gewenste hoogte voor de tuinaanleg. Vervolgens komen de bovenste lagen: de bestrating, de ‘details’, het eerste stukje gras, een border, opbouw met beplanting etc. Zo ziet u uw tuin stap voor stap groeien. De tuin komt letterlijk de grond uit. Eén van de grootste stappen in het proces van tuinaanleg is als het straatwerk erin ligt. Echter, de allergrootste verandering in de tuin, voor elke klant, is de beplanting. Als de beplanting erin zit, dan is voor u als klant de tuin klaar. GM van der Heijden Hoveniers heeft dan nog de nazorg van het opleveren van een nette, verzorgde tuin.

Tuinbestrating

Op het moment dat u een keuze moet maken voor bestratingsmateriaal (bijvoorbeeld tegels, sierstenen, betonklinkers etc.), dan stelt GM van der Heijden Hoveniers u voor om naar een showtuin toe te gaan bij een specialist in bestratingsmateriaal. Deze specialist heeft alle mogelijke bestrating in huis. U ziet dan welke producten op het gebied van bestrating er zijn en wat de mogelijkheden daarvan zijn voor uw tuin. Er is tuinbestrating in diverse kleurencombinaties en diverse prijsklassen. Met GM van der Heijden Hoveniers als uw adviseur langs de zijlijn kiest u monsters van de door u gewenste bestrating en neemt deze mee naar huis. Deze monsters worden bij u in de tuin gelegd om te kijken of het gekozen bestratingsmateriaal ook echt bij uw huis past. Vaak liggen de monsters dan een tijdje in uw tuin om eraan gewend te raken en om een juist beeld te vormen van het eindresultaat van de bestrating van uw tuin. Daarna wordt pas een definitieve keuze gemaakt in soort en kleur tuinbestrating.

Boomkwekerij

Bij grote projecten met extreme afmetingen gaat GM van der Heijden Hoveniers met u naar een boomkwekerij en zoekt zij, samen met u, de meest geschikte bomen uit voor uw tuin. U krijgt dan een uitgebreide rondleiding door de boomkwekerij en een goed advies welke bomen u het beste voor uw tuin kunt kopen. Voordat er wordt gestart met tuinaanleg, heeft u al bepaald welke boom waar komt in uw tuin. Bomen worden namelijk als eerste in uw tuin geplaatst, voordat het gras en de rest van de beplanting erin gaat.

Meer informatie

GM van der Heijden Hoveniers
Grote Hassel 2 
5094 AC Lage Mierde
Tel: 013 - 509 3437
Mobiel: 06 - 27 355 503
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welke klant u ook bent, GM van der Heijden Hoveniers ziet uw tuin altijd als haar tuin.
Zij halen het maximale uit uw tuin!