Skip to main content

Tuinonderhoud


GM van der Heijden Hoveniers onderhoudt alle soorten tuinen van (kleine) particuliere tot bedrijfsmatige tuinen. Uw tuin hoeft niet per se door hoveniers Van der Heijden aangelegd te zijn. U kunt ook een onderhoudscontract afsluiten, dan is uw tuin altijd goed onderhouden, volgens uw wensen.

Onder tuinonderhoud valt o.a. het schoffelen in de tuin, in het voorjaar het gazon verticuteren, bemesten en door zaaien. Diverse planten snoeien en de bestrating onkruidvrij houden.

Onkruid bestrijden

Voor het onkruidvrij houden van uw tuin is het spuiten met gif niet meer toegestaan. GM van der Heijden Hoveniers heeft onderzoek gedaan naar het meest ideale, natuurlijke bestrijdingsmiddel van onkruid. Ze hebben ontdekt dat stoom veruit het meest effectieve onkruidbestrijdingsmiddel is. Zij werken met twee soorten onkruidbestrijding. Voor het verwijderen van groene aanslag of mos van bestrating gebruiken ze hoge druk in combinatie met stoom. De hoge druk is niet te vergelijken met een hogedrukreiniger, want deze hoge druk heeft geen snijdend effect, waardoor u geen schade krijgt aan de oppervlakte van uw bestrating. Daarnaast werken ze met een vernevelaar, welke heet water/stoom op het onkruid druppelt. Deze vernevelaar zorgt ervoor dat alg en mos tot in de wortel kapot gaat en na een aantal dagen compleet verdwijnt.

Waarom is het belangrijk dat u uw tuin onderhoudt of laat onderhouden?

Als u uw tuin onderhoudt, dan blijft deze altijd fris en groen. U houdt uw tuin als het ware ‘gezond’. Als op de juiste manier wordt gesnoeid, blijven planten mooi. Als u uw planten niet snoeit, dan vergroeien deze en dan bent u ze op een gegeven moment kwijt. Dan groeit een plant zo uit zijn maat, dat de bloei bovenin zit, terwijl u deze beneden wilt hebben. U snoeit uw planten voor de groei en voor de verjonging van de plant zelf. Het op peil houden van het gazon en bemesting toepassen in uw tuin, dat hoort ook bij tuinonderhoud. Op de juiste momenten in het seizoen moet u de tuin bemesten: de borders, het gazon. GM van der Heijden Hoveniers houdt tijdens tuinonderhoud voor u bij wat er in de tuin gebeurt. Als u bijvoorbeeld een tuin heeft met meerdere bomen, dan kunnen hoveniers Van der Heijden tijdens tuinonderhoud op tijd signaleren wanneer een tak loshangt of een boom ziek is, die op den duur gaat vallen. Tuinonderhoud is van belang om op tijd te kunnen reageren op evt. ziekten en plagen, bijvoorbeeld buxusmot, waarbij een hele buxus wordt kaal gegeten. GM van der Heijden Hoveniers zorgt door tuinonderhoud van uw tuin ervoor dat uw tuin op peil blijft, verjongt en dat er tijdig wordt ingegrepen bij tuinproblemen zoals ziekten en plagen.

Wat zijn de juiste momenten van tuinonderhoud?

Tuinonderhoud begint in het voorjaar, als de temperatuur begint te stijgen, boven de 10 graden. Op dat moment begint de groei in uw tuin. GM van der Heijden Hoveniers ‘helpt’ uw tuin dan de winter uit: uw tuin wordt als het ware weer opgestart. De hoveniers zorgen ervoor dat uw borders weer schoon zijn en dat het onkruid uit uw tuin wordt verwijderd. In het hoogseizoen snoeien zij uw hagen na de langste dag en in het najaar maken zij uw tuin winterklaar.

Structureel tuinonderhoud

U kunt het onderhoud van uw tuin ook volledig uitbesteden aan GM van der Heijden Hoveniers. De hoveniers beginnen dan in het voorjaar met het opknappen van het gras c.q. het gazon. Zij halen het mos eruit, passen de eerste bemesting toe en zaaien door. Vervolgens maken ze een schoffelronde, lopen alles na en snoeien de laatste puntjes. Maandelijks komen de hoveniers dan terug naar uw tuin: schoffelen, onkruid verwijderen, dode beplanting eruit halen en uw tuin fris houden. In de zomertijd snoeien zij de hagen in uw tuin (indien van toepassing), denk daarbij aan de beuk en thuja haag. Ook controleren de hoveniers de grotere bomen in uw tuin: wat is er kapot en wat moet er eventueel worden uitgehaald? Na de zomer snoeien de hoveniers het eerste houtgewas dat uitgebloeid is. Vervolgens gaat uw tuin op weg naar de winter. De hoveniers ruimen blad en doen een laatste bemesting van het gras. Zo gaat uw tuin zachtjes de winter in.

Meer informatie

GM van der Heijden Hoveniers
Grote Hassel 2 
5094 AC Lage Mierde
Tel: 013 - 509 3437
Mobiel: 06 - 27 355 503
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzakking van de bestrating van uw tuin

Op het moment dat GM van der Heijden Hoveniers ziet dat de bestrating van uw tuin is weggezakt c.q. weggespoeld, doordat er iets kapot is gegaan of door rijspoor, dan overleggen zij met u en wordt na uw akkoord de bestrating weer netjes hersteld. De stenen worden eruit gehaald, het zand aangevuld en er wordt gekeken wat de oorzaak van de verzakking is geweest. Bij structureel tuinonderhoud kan verzakking tijdig worden gesignaleerd. Dat is een groot voordeel en bespaart veel onnodige kosten.

Wanneer kunt u GM van der Heijden Hoveniers uw tuinonderhoud laten doen?

Dit is geheel afhankelijk van uw tuinwensen. De hoveniers kunnen wekelijks, maandelijks, 1 of 2 keer per jaar bij u langskomen voor tuinonderhoud. Het meest verstandig voor uw tuin is om de hoveniers 2 keer per jaar te laten langskomen. Dan is uw tuin zowel in het voor- als in het naseizoen compleet bijgewerkt. In de zomer kunt u de tuin zelf bijhouden, maar u kunt ook besluiten om de hoveniers dan nog een keer te laten terugkomen voor het snoeiwerk. Het snoeiwerk is over het algemeen het grootste tuinonderhoud (hagen, bomen), met veel groenafval.

Bedrijfsmatig tuinonderhoud

Ook voor het onderhouden van groenstroken en/of parkeerplaatsen bij uw bedrijfspand bent u bij GM van der Heijden Hoveniers aan het juiste adres. U kunt desgewenst ook een onderhoudscontract afsluiten, waardoor u in drukke (werk)tijden geen extra zorgen heeft over uw bedrijfstuin; de hoveniers komen vanzelf!

Bij GM van der Heijden Hoveniers heeft u als klant geen nummer, maar een naam!