Skip to main content

Tuinontwerp


Voordat GM van der Heijden Hoveniers uw tuin gaat inrichten, ontwerpt zij uw tuin met behulp van een digitaal AutoCAD ontwerpprogramma. Het tuinontwerp wordt op de computer uitgewerkt door hovenier Michael van der Heijden. Hij heeft zich hierin gespecialiseerd. Met het digitale AutoCAD ontwerpprogramma is er een koppeling te maken met het programma van de bouwarchitect van uw nieuwe huis, maar is er ook een koppeling met het Kadaster voor uw bestaande huis mogelijk. Hierdoor zijn de maten van uw tuin altijd accuraat en up to date.

Vroeger werden tuinen met de hand getekend en ingemeten. Dat is nu wel anders. Dankzij de digitalisering wordt er enorm veel tijd bespaard in het proces van tuinontwerp.

Zodra de hoofdlijnen van uw tuin vastgesteld zijn, ontwerpt hovenier Geoffrey van der Heijden uw tuin en maakt een schets. Deze schets van het tuinontwerp werkt hovenier Michael digitaal verder uit in 2D (lengte en breedte) en/of 3D (lengte, breedte en diepte).

Bij grote projecten wordt de tuin c.q. het park ingemeten door een landmeetbedrijf. Dit landmeetbedrijf wordt ingehuurd door GM van der Heijden Hoveniers. Het landmeetbedrijf levert tekeningen aan met maten en de locatie van leidingen in de tuin. Deze tekeningen worden door hoveniers Van der Heijden gebruikt om te starten met het schetsen van het tuinontwerp en vervolgens over te gaan tot digitalisering van het tuinontwerp.

Meer informatie?

GM van der Heijden Hoveniers
Grote Hassel 2 
5094 AC Lage Mierde
Tel: 013 - 509 3437
Mobiel: 06 - 27 355 503
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Waar kunt u als klant rekening mee houden bij tuinontwerp?

  Als u ideeën heeft voor het ontwerp van uw tuin, doet u er goed aan om die ideeën te verzamelen in een moodboard. Een moodboard is een beeldcollage van uw tuinwensen. Probeer voor uzelf op papier te zetten waar u naartoe wilt met uw tuin: wat is het doel van de tuin? Wilt u een strakke, landelijke of ronde tuin? Een onderhoudsarme tuin, een Engelse tuin, of ertussenin? Welke kleuren wilt u in uw tuin? Er zijn veel keuzes op het gebied van tuinontwerp. Als u zich goed voorbereidt op het eerste gesprek over uw tuin, dan kunnen de hoveniers sneller ingaan op uw wensen en deze al voor een groot gedeelte verwerken in het digitale tuinontwerp.

  Mocht u nog niet weten wat u wilt op het gebied van tuinontwerp, dan kijkt GM van der Heijden Hoveniers naar uw type huis, de inrichting (industrieel, klassiek etc.), het doel en de mogelijkheden van de tuin. Aan de hand hiervan kunnen de hoveniers u richting geven naar de door u gewenste tuin.

  Van idee naar schets naar tuinontwerp

  Na het eerste gesprek waarin alle ideeën voor de tuin zijn genoemd, wordt er een schets gemaakt van het tuinontwerp. In deze schets worden al bepaalde stenen en aanplanting verwerkt, maar natuurlijk ook andere onderdelen, indien gewenst. De schets geeft het tuinontwerp weer in grove lijnen; de details volgen later bij het definitieve tuinontwerp. Vervolgens wordt deze schets met u besproken. Is de schets akkoord, dan wordt het definitieve tuinontwerp digitaal uitgewerkt in 2D en/of 3D, inclusief alle materialen en onderdelen. Alles wat u in het tuinontwerp verwerkt, is leidend voor de tuinaanleg. Het tuinontwerp is het plan van aanpak voor uw tuin. Het is de tuin die u gaat invullen bij tuinaanleg.

  Tuinontwerp: zelf doen of uitbesteden?

  Bij tuinontwerp worden er ook werkzaamheden uitbesteed aan zakelijke relaties/leveranciers van GM van der Heijden Hoveniers. Bijvoorbeeld de bouw van een tuinhuis, overkapping, hekwerk etc. wordt door de hoveniers uitbesteed aan andere bedrijven. U als klant heeft daar verder geen omkijken naar, want de communicatie over en weer met de zakelijke relaties/leveranciers wordt door GM van der Heijden Hoveniers gedaan. Hoveniers Van der Heijden geven uw tuinwensen door aan deze bedrijven. De zakelijke relaties/leveranciers brengen hun eigen offertes en facturen uit aan u als klant. De kosten van uw tuin blijven daarmee transparant. Zodra de afspraken met u zijn gemaakt, overleggen de zakelijke relaties met de hoveniers over wat, wanneer (planning) en hoe. Bij oponthoud door bijvoorbeeld weersomstandigheden houden de hoveniers over en weer contact met u en de overige betrokken bedrijven. GM van der Heijden Hoveniers brengt alle betrokken partijen op de hoogte van de ontwikkelingen.

  Voorbeelden van zakelijke relaties/leveranciers bij tuinontwerp en tuinaanleg zijn: (hout)bouwbedrijf, houthandel, metselaar, elektromonteur, grondwerker, hekkenbouwer/afrasteringbedrijf. Uit te besteden werkzaamheden zijn o.a.: beregening, putten slaan, grondboringen, etc.

  GM van der Heijden Hoveniers werkt ook met ZZP-ers. Die huurt ze in, bijvoorbeeld voor extra straatwerk. Deze ZZP-ers zijn door de hoveniers met zorg geselecteerd en vallen onder hun leiding. Zij zijn een verlengde van het vaste team van GM van der Heijden Hoveniers.

  Hoveniers Van der Heijden kunnen ook een tuinontwerp maken, waarbij u zelf zaken regelt met uw eigen zakelijke kennissen. U bent daar uiteraard volledig vrij in. Het gras en de aanplant zal dan worden verzorgd door GM van der Heijden Hoveniers.

  Op het gebied van tuinontwerp heeft GM van der Heijden Hoveniers jarenlange, waardevolle ervaring opgedaan. Zij heeft voor elke tuin de benodigde kennis in huis. Zij verzorgt op uw verzoek de communicatie onderling. Zo heeft u als klant een stuk minder zorg over de voortgang van uw tuinaanleg.

  GM van der Heijden Hoveniers is deskundig en professioneel op het gebied van tuinontwerp: zij regelt het voor u.